Peltikaton pesu ja maalaus

Laadukasta maalausjälkeä fiksuun hintaan

Meiltä saat peltikattojen pesut, ruostekäsittelyt ja maalaukset rautaisella ammattitaidolla fiksuun hintaan. Maalaamme konesaumatut peltikatot, aaltopeltikatot sekä sinkityt että muovipinnoitteiset peltikatot. Teemme maalausurakan parhailla välineillä, materiaaleilla ja menetelmillä. Me annamme kattavan 3 vuoden takuun työlle sekä meillä on käytössä 100% tyytyväisyystakuu. Tilaa peltikaton pesu ja maalaus täältä!

Peltikaton pesu ja maalaus esimerkkihinnat

Lue kattavasta oppaastamme mitkä tekijät vaikuttavat peltikaton maalauksen hintaan täältä.

Peltikatto kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta katon elinikä pidentyisi ja se näyttäisi paremmalta. Alla olevassa tekstissä käsitellään tarkemmin miksi huoltaminen kannattaa.

Säärasitus, ilmansaasteet sekä mekaaninen rasitus aiheuttavat katon kulumista. Säärasituksella tarkoitetaan vesisadetta, lämpötilojen vaihtelua, auringon UV-säteilyä, lumen sulamisveden kastelua sekä ilmasta tiivistyvää kondenssikosteutta. Ilmansaasteilla eli ilman epäpuhtauksilla tarkoitetaan esimerkiksi ilmassa olevia rikki- ja typpioksideja. Mekaanista rasitusta katolle syntyy usein muun muuassa lumenpudotuksissa, jos kola naarmuttaa katon pintaa.

 Peltikatot kuluvat, sillä pelti- eli teräsohutlevykatto on terästä ja sen päällä on sinkkikerros suojaamassa sen syöpymistä. Ajan myötä sään rasitukset ja epäpuhtaudet aiheuttavat kuitenkin korroosiota kattoon ja ruostekohdat syövyttävät sinkkipinnan alla olevaa metallipintaa. Tämän takia peltikatolta kannattaa pestä liat, rasvat ja vanhat irtoilevat maalit voimakkaalla painepesurilla, käsitellä ruostekohdat ja maalata pinta. Näin katto saa uuden vahvan pinnan, joka lisää katon teräsrakenteen ikää huomattavasti.

Peltikatto kannattaa maalata, jos edellisestä pesusta on ehtinyt kulua 8-10 vuotta, maalia irtoilee tai hilseilee, katossa on ruostetta, selkeitä naarmuja tai pinnalle on muodostunut likapinta, joka erottuu selvästi puhtaasta kattomateriaalista.

Peltikaton peseminen on tärkeä osa kattosi ylläpitoa ja kunnon säilyttämistä. Ammattimaiset menetelmät ja välineet ovat tehokkaampia ja turvallisempia kuin kotikäyttöön tarkoitetut harjat, pesuaineet ja halvat painepesurit. Ammattimaisissa painepesureissa on tehoa 200-500 baaria ja ne kykenevät käsittelemään suurempia vesimääriä minuutissa. Tarvittaessa käytetään myös erityistä peltikattopesuainetta, jotta liat, rasvat ja irtoilevat maalit saadaan poistettua tehokkaasti. Ota yhteyttä Aallon Maalareihin ja pyydä tarjous ammattimaisesta peltikaton pesusta, jotta kattosi pysyy puhtaana ja kauniina pitkään.

Peltikaton maalaus onnistuu siveltimillä ja maaliruiskulla. Jotkin urakoitsijat tekevät vain siveltimillä tai telalla, joka onnistuu helposti ja myös aloittelevilta kesätyöntekijöiltä. Ruiskumaalaus on haastavampaa, mutta ammattilaisen käsissä ruiskulla saa maalattua tasaisemman pinnan paksuudeltaan ja sävyydeltään. Liian paksu maalipinta aiheuttaa usein jo seuraavaan kesään mennessä maalin halkeilemisia. 

Toisin sanoen ammattilaisen tekemänä maalaus ruiskulla on järkevää ja sillä saa vahvan ja siistin pinnan, mutta kuten jo käsiteltiin ruisku vaatii harjoittelua.

Käyttääkö Aallon Maalarit maaliruiskua?

Me käytämme kattojen maalaamiseen pääosin korkeapainemaaliruiskua ja lisäksi maalaamme katon reunapellit ja mahdollisten kattoikkunoiden sekä alakatteiden seinien vierustat siveltimellä. Meillä ruiskumaalauksen tekee vain siihen koulutettu ja osaava työntekijä, jotta laatu saadaan pidettyä korkealla.

  1. Paikkojen suojaukset ja mahdollisten reikien paikkaukset.
  2. Tarvittaessa katolle kiinnitetään valjaita varten kiinnikkeet (saumakatoille) tai muut vastaavat tilanteen mukaan.
  3. Katon pesu tehokkaalla polttomoottori- tai voimavirtapainepesurilla.
  4. Paikkojen huuhtelut ja siivoukset pesun jäljiltä
  5. Ruosteenpoisto teräsharjalla
  6. Ennen maalausta katon puhallus irtoliasta
  7. Rostex- ruosteenestomaalaus ruostekohtiin
  8. Katon maalaus Nowocoatin peltikattomaalilla. 
  9. Maalauksen viimeistelyt, loppusiivoukset ja tarkastukset
  10. Katonhuoltoraportti ja takuutodistus 

Noudatamme työturvallisuusohjeistuksia huolella, koska alalla on sattunut huomattavasti tapaturmia.

Peltikattojen huollot:

Peltikaton pesu ja maalaus Aallon Maalarit Oy toimesta

Aallon Maalarit on varma valinta katon pesuun ja maalaukseen, sillä meiltä saat kohtuuhintaisen ja laadukkaan maalauksen. Aallon Maalarit on toteuttanut jo yli 100 kattojen maalausta ja asiakastyytyväisyys on ollut erittäin korkea (4,76/5). Ota yhteyttä ja tutustutaan kattoosi ja ehdotamme sopivaa huoltotoimenpidettä juuri sinun katolle sopivilla välineillä ja materiaaleilla. Meiltä saat myös lisätyöt, kuten harjatiivisteiden ja kattoturvatuotteiden asennuksia sekä päätylautojen maalauksia. 

Aallon Maalareista kirjoitettiin myös lehtiartikkeli pääkaupunkiseutujen lähilehtiin, jossa tutustutaan tarkemmin meidän toimintaan ja intohimoon kattohommia kohtaan. Käy tutustumassa artikkeliin seuraavan tämän linkin kautta ja pyydä tarjous palveluistamma.

Aallon Maalarit tekee peltikattojen pesuja ja maalauksia seuraavilla paikkakunnilla:

Uusimaa ja sen lähialueet

Askola, Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti, Hämeenlinna

Toimimme myös Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Päijät-hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla.

Scroll to Top