Peltikaton maalaus Helsingissä -
Aallon Maalarit

Laadukkaat peltikattomaalaukset Helsingissä

Aallon Maalarit tarjoaa laadukkaita peltikattomaalauksia Helsingissä. Meillä on vuosien kokemus peltikattojen maalauksesta ja käytämme vain parhaita maaleja. Meidän ammattitaitoiset maalarit huolehtivat, että peltikatto näyttää uudelta ja kestää kauan. Aallon Maalareiden peltikattomaalauksella pidennät kattosi elinkaarta huomattavasti. 

Säännöllisellä huollolla välttyy tarpeettomilta kattoremontilta ja katto pysyy kauniina pitkään. Peltikattomaalaus ei vain paranna kattosi ulkonäköä, vaan myös suojaa sen erilaisilta sääolosuhteilta. Älä odota kunnon huonontumista, ota yhteyttä ja pyydä tarjous tänään ja pidennä kattosi elinkaarta huolellisella ja ammattitaitoisella peltikattomaalauksella.

 

Peltikaton pesu ja maalaus esimerkkihinnat

Vuosien kokemus takaa ammattitaitoisen ja laadukkaan peltikattomaalauksen

Etsitkö ammattitaitoisia ja luotettavia maalareita, jotka voivat maalata peltikattosi täydellisesti? 

Aallon Maalarit tarjoaa täydellisen ratkaisun. Meillä on vuosien kokemus peltikattojen maalauksesta ja olemme kohdanneet kaikenlaisia haasteita eri tilanteissa. Kokemuksemme takaa, että meidän maalauksemme ovat laadukkaita ja kestäviä. Käytämme vain parhaita maaleja ja ammattitaitoinen tiimimme varmistaa, että kattosi näyttää uudelta pitkään. 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous tänään, niin voit varmistaa että kattosi saa parhaan mahdollisen maalauksen ammattitaitoisilta maalareilta, joilla on vuosien kokemus peltikattojen maalauksesta.

Peltikatto kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta katon elinikä pidentyisi ja se näyttäisi paremmalta. Alla olevassa tekstissä käsitellään tarkemmin miksi huoltaminen kannattaa.

Säärasitus, ilmansaasteet sekä mekaaninen rasitus aiheuttavat katon kulumista. Säärasituksella tarkoitetaan vesisadetta, lämpötilojen vaihtelua, auringon UV-säteilyä, lumen sulamisveden kastelua sekä ilmasta tiivistyvää kondenssikosteutta. Ilmansaasteilla eli ilman epäpuhtauksilla tarkoitetaan esimerkiksi ilmassa olevia rikki- ja typpioksideja. Mekaanista rasitusta katolle syntyy usein muun muuassa lumenpudotuksissa, jos kola naarmuttaa katon pintaa.

 Peltikatot kuluvat, sillä pelti- eli teräsohutlevykatto on terästä ja sen päällä on sinkkikerros suojaamassa sen syöpymistä. Ajan myötä sään rasitukset ja epäpuhtaudet aiheuttavat kuitenkin korroosiota kattoon ja ruostekohdat syövyttävät sinkkipinnan alla olevaa metallipintaa. Tämän takia peltikatolta kannattaa pestä liat, rasvat ja vanhat irtoilevat maalit voimakkaalla painepesurilla, käsitellä ruostekohdat ja maalata pinta. Näin katto saa uuden vahvan pinnan, joka lisää katon teräsrakenteen ikää huomattavasti.

Peltikatto kannattaa maalata, jos edellisestä pesusta on ehtinyt kulua 8-10 vuotta, maalia irtoilee tai hilseilee, katossa on ruostetta, selkeitä naarmuja tai pinnalle on muodostunut likapinta, joka erottuu selvästi puhtaasta kattomateriaalista.

Peltikaton peseminen on tärkeä osa kattosi ylläpitoa ja kunnon säilyttämistä. Ammattimaiset menetelmät ja välineet ovat tehokkaampia ja turvallisempia kuin kotikäyttöön tarkoitetut harjat, pesuaineet ja halvat painepesurit. Ammattimaisissa painepesureissa on tehoa 200-500 baaria ja ne kykenevät käsittelemään suurempia vesimääriä minuutissa. Tarvittaessa käytetään myös erityistä peltikattopesuainetta, jotta liat, rasvat ja irtoilevat maalit saadaan poistettua tehokkaasti. Ota yhteyttä Aallon Maalareihin ja pyydä tarjous ammattimaisesta peltikaton pesusta, jotta kattosi pysyy puhtaana ja kauniina pitkään.

Peltikaton maalaus onnistuu siveltimillä ja maaliruiskulla. Jotkin urakoitsijat tekevät vain siveltimillä tai telalla, joka onnistuu helposti ja myös aloittelevilta kesätyöntekijöiltä. Ruiskumaalaus on haastavampaa, mutta ammattilaisen käsissä ruiskulla saa maalattua tasaisemman pinnan paksuudeltaan ja sävyydeltään. Liian paksu maalipinta aiheuttaa usein jo seuraavaan kesään mennessä maalin halkeilemisia. 

Toisin sanoen ammattilaisen tekemänä maalaus ruiskulla on järkevää ja sillä saa vahvan ja siistin pinnan, mutta kuten jo käsiteltiin ruisku vaatii harjoittelua.

Käyttääkö Aallon Maalarit maaliruiskua?

Me käytämme kattojen maalaamiseen pääosin korkeapainemaaliruiskua ja lisäksi maalaamme katon reunapellit ja mahdollisten kattoikkunoiden sekä alakatteiden seinien vierustat siveltimellä. Meillä ruiskumaalauksen tekee vain siihen koulutettu ja osaava työntekijä, jotta laatu saadaan pidettyä korkealla.

  1. Paikkojen suojaukset ja mahdollisten reikien paikkaukset.
  2. Tarvittaessa katolle kiinnitetään valjaita varten kiinnikkeet (saumakatoille) tai muut vastaavat tilanteen mukaan.
  3. Katon pesu tehokkaalla polttomoottori- tai voimavirtapainepesurilla.
  4. Paikkojen huuhtelut ja siivoukset pesun jäljiltä
  5. Ruosteenpoisto teräsharjalla
  6. Ennen maalausta katon puhallus irtoliasta
  7. Rostex- ruosteenestomaalaus ruostekohtiin
  8. Katon maalaus Nowocoatin peltikattomaalilla. 
  9. Maalauksen viimeistelyt, loppusiivoukset ja tarkastukset
  10. Katonhuoltoraportti ja takuutodistus 

Noudatamme työturvallisuusohjeistuksia huolella, koska alalla on sattunut huomattavasti tapaturmia.

Ammattimaiset maalit ja materiaalit

Ammattimaisilla maaleilla ja materiaaleilla on ratkaiseva merkitys onnistuneessa peltikattomaalauksessa. Aallon Maalareilla käytämme vain parhaita tuotteita, kuten Nowo Metal Roof Top WB ja Nowo Metal Roof Top 2K, joilla varmistamme kestävän ja siistin lopputuloksen.
 
Käytämme pääasiassa Nowo Metal Roof Top WB -maalia peltikattojen maalauksessa, koska se tarjoaa hyvän kestävyyden edulliseen hintaan. Tarvittaessa käytämme myös Nowo Metal Roof Top 2K -maalia erityisesti hilseilevissä ja muovipintaisissa peltikatoissa. Kyseisellä 2-komponenttipinnoitteella saadaan laadultaan kestävin maalaus, mutta se kustantaa enemmän. Valitsemme maalit tapauskohtaisesti ja toimimme asiakkaan toiveita kuunnellen.