Tiilikaton pesu ja pinnoitus


Anna tiilikatollesi elinikää fiksuun hintaan

Tiilikatot vaativat säännöllistä huoltoa niiden toimivuuden ja eliniän varmistamiseksi. Tiilikaton pinnoitus antaa katolle myös aivan uuden ilmeen. Meiltä saat ammattitaitoiset ja laadukkaat käsittelyt tiilikatoille fiksuun hintaan. Voimme myös joustavasti sopia ne käsittelyt, jotka haluat katollesi tehtävän. Peruspakettiin kuitenkin kuuluu tiivistetysti tiilikaton pesu, rikkinäisten tiilien vaihto, suoja-ainekäsittely sekä pinnoitus.

Tiilikaton pinnoituksen esimerkkihinnat:

Miksi tiilikatto kannattaa huoltaa säännöllisesti?

Suomen sääolosuhteet ovat hyvin haastavat tiilikatoille ja ilman huoltoa katon elinikä saattaa olla vain 20 vuotta. Tiilen ollessa huokoinen materiaali, imee se itseensä vettä altistaen tiilikatot pakkasrapautumiselle ja halkeilulle. Myös sammal ja jäkälät viihtyvät huoltamatta jätetyillä katoilla heikentäen tiiliä entisestään. Tästä seuraa se, että erroosion voimasta tiilet alkavat ajan myötä halkeilemaan ja niiden vedenpitävyys heikkenee. Tämä altistaa talon rakenteet kosteusvaurioille, jolloin vahingot voivat olla hyvin isot. Säännöllisellä huololla näitä ongelmia voi kuitenkin ehkäistä ja tiilikaton elinikää pitenee vuosikymmenillä.

Milloin on oikea aika huoltaa tiilikatto?

Laajempi huolto tiilikatoille tulisi tehdä 10-15 välein. Laajemmalla huollolla tarkoitetaan pesua ja suojakäsittelyä sekä tarvittaessa maalausta. Katot joiden läheisyydessä on puita ja kasvillisuutta, tulisi huoltaa useammin. Mitä pidempää venyttää katon laajempaa huoltoa sammaleisella katolla, niin sitä nopeammin kattotiilet kuluvat ja katon toiminnallisuus heikkenee. Tällöin myös katon elinikä lyhenee ja katto joudutaan vaihtamaan useammin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos huollattaa katon säännöllisesti niin kattoremontin tarve harvenee ja näin säästää myös huomattavasti kuluissa.

Tiilikaton suojakäsittely vai pinnoitus?

Tiilikatto on mahdollista käsitellä pelkästään suoja-aineella tai se voidaan lisäksi myös maalata. Pelkkä suojakäsittely on edullisempi vaihtoehto, muttei anna yhtä näyttävää lopputulosta. Lisäksi vaikka pelkkä suojakäsittely antaa jo hyvän suojan katolle, voimistaa oikeilla maaleilla maalaaminen pintaa entisestään.

Seuraavat asiat kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehtäessä:

 • Tiilikaton kunto ja ikä
 • Sammaleen määrä
 • Huoltovälin pituus
 • Hintaero
 • Käsittelyn tarkoitus (esim. myyntitilanteita varten)

Älä huoli, me annamme tarvittaessa molemmista tarjouksen ja konsultoimme eri vaihtoehtojen kannattavuutta, niin voit päättää kumman haluat teettää!

Miten tiilikaton pesu kannattaa tehdä?

Tiilikaton pesuun liittyviä ohjeita ja työtapoja on useita. Jotkut pesevät tiilet kaapimella, harjalla, pesuaineella ja kotikäyttöisellä painepesurilla. Tällöin isoimmat sammaleet saadaan poistettua katosta ja pintaa vähän puhdistettua. Tässä tapauksessa kattoon joudutaan myrkyttämään, jotta katto puhdistuisi enemmän. Toinen vaihtoehto on pestä tehokkaalla ammattilaisten painepesurilla, jolla sammaleet, muut liat ja kerrostumat puhdistuvat ja tiilen pinnasta tulee puhdas. Tällöin pinnalle levitetään suoja-aine, joka hidastaa sammaleen uudelleen kasvua ja luo tiilen päälle paremman pinnan, jotta tiili hylkisi vettä ja muita materiaaleja enemmän.

Huomattavasti parempi lopputulos syntyy tehokkaasta painepesurista. Pesurin paine ei myöskään vahingoita tiiltä. Tosin vanhat pienet tiilet voivat vahingoittua helpommin ja ne ovat huomattavasti haastavammat käsitellä, mutta normaalin kokoiset tiilet kestävät hyvin käsittelyn. Valmiiksi haljenneet ja rikkinäiset tiilet vaihdetaan uusiin joka tapauksessa.

Millä menetelmällä Aallon maalarit pesee tiilikaton?

Me Aallon Maalareilla käytämme parhaiten toimivia menetelmiä, välineitä ja materiaaleja. Tiilikatot pesemme sopivalla 200 bar paineella ja runsaalla vesimäärällä, jotta suoja-aineet ja maali tarttusivat pintaan hyvin.

Miten tiilikaton pinnoitus kannattaa tehdä?

Tiilikaton pinnoitus/maalaus voidaan toteuttaa monella tapaa. Perinteinen tapa maalaukseen on pensselityö, joka etenkin kuluneen tiilen kohdalla imee maalia huomattavasti. Tällöin maalaaminen on suhteellisen hidasta touhua ja maali levittyy helposti epätasaisesti, minkä usein huomaa selkeästi. Nykyaikainen ja tehokas menetelmä tiilikaton maalaukseen on korkeapaineruiskumaalaus, jolla maalin saa levitettyä tasaisesti ja siististi. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että ruiskumaalaus vaatii ammattitaitoa huomattavasti enemmän kuin pensselimaalaus. Me Aallon Maalareilla hoidamme laadukkaat ja tasaiset ruiskumaalaukset tiilikatoille.

Millä menetelmällä Aallon maalarit pinnoittaa tiilikaton?

Me pinnoitamme tiilikaton kahteen kertaan korkeapaineruiskulla ja reunat sekä seinien/kattoikkunoiden läheisyydet maalaamme pensselillä. Näin saamme tiilikatolle parhaan mahdollisen lopputuloksen eli tasaisen ja kestävän pinnoitteen.

Tiilikaton pesu ja pinnoitus sisältää:

 1. Paikkojen suojaukset ja rikkinäisten tiilien vaihto

 2. Katon pesu tehokkaalla polttomoottori- tai voimavirtapainepesurilla ja runsaalla vesimäärällä.

 3. Paikkojen huuhtelut ja siivoukset pesun jäljiltä

 4. Suoja-ainekäsittely Nowoclean-puhdistusaineella

 5. Ennen pinnoitusta katon puhallus irtoliasta (tarvittaessa)

 6. Katon pinnoitus kahteen kertaan NowoCoat-ammattilaispinnoitteella. Lue lisää Nowocoat-tiilikattopinnoitteesta…

 7. Pinnoituksen viimeistelyt, loppusiivoukset ja tarkastukset

 8. Katonhuoltoraportti ja takuutodistus

Noudatamme työturvallisuusohjeistuksia huolella, koska alalla on sattunut huomattavasti tapaturmia.

 Nowocoat -tiilikattopinnoitteet.

Käytämme pinnoituksessa NowoCoat -tiilikattopinnoitteita. Voit lukea lisää alla olevasta esitteestä ja katsoa Nowocoatin videon.

Lue lisää Nowocoatin pinnoitteesta…

Tästä voit myös ladata Nowocoatin esitteen:

NowoCoat_Esite_A4_2021

Aikaa säästävää palvelua Aallon Maalareilta

Hoidamme tiilikaton pesut ja pinnoitukset tehokkaasti fiksuun hintaan. Peruspakettiin kuuluu kaikki käsittelyvaiheet, mutta palvelumme voidaan räätälöidä juuri sinun katollesi sopiviksi. Anna vain tarjouspyyntölomakkeessa mainitut tiedot, niin saat tarjouksen viimeistään  seuraavana arkipäivänä. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja pyydä ilmainen tarjous!

Scroll to Top