Peltikaton pesu ja maalaus
Järvenpää

Uudenveroista jälkeä fiksuun hintaan Järvenpäässä

Meiltä saat Uudenmaan alueella peltikattojen pesut, ruostekäsittelyt ja maalaukset rautaisella ammattitaidolla fiksuun hintaan. Teemme maalausurakan parhailla välineillä, materiaaleilla ja menetelmillä. Me annamme kattavan 3 vuoden takuun työlle sekä meillä on käytössä 100% tyytyväisyystakuu.

Peltikaton pesu ja maalaus esimerkkihinnat

Miksi peltikatto kannattaa huoltaa säännöllisesti?

Peltikatto kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta katon elinikä pidentyisi ja se näyttäisi paremmalta. Alla olevassa tekstissä käsitellään tarkemmin miksi huoltaminen kannattaa.

Säärasitus, ilmansaasteet sekä mekaaninen rasitus aiheuttavat katon kulumista. Säärasituksella tarkoitetaan vesisadetta, lämpötilojen vaihtelua, auringon UV-säteilyä, lumen sulamisveden kastelua sekä ilmasta tiivistyvää kondenssikosteutta. Ilmansaasteilla eli ilman epäpuhtauksilla tarkoitetaan esimerkiksi ilmassa olevia rikki- ja typpioksideja. Mekaanista rasitusta katolle syntyy usein muun muuassa lumenpudotuksissa, jos kola naarmuttaa katon pintaa.

 Peltikatot kuluvat, sillä pelti- eli teräsohutlevykatto on terästä ja sen päällä on sinkkikerros suojaamassa sen syöpymistä. Ajan myötä sään rasitukset ja epäpuhtaudet aiheuttavat kuitenkin korroosiota kattoon ja ruostekohdat syövyttävät sinkkipinnan alla olevaa metallipintaa. Tämän takia peltikatolta kannattaa pestä liat, rasvat ja vanhat irtoilevat maalit voimakkaalla painepesurilla, käsitellä ruostekohdat ja maalata pinta. Näin katto saa uuden vahvan pinnan, joka lisää katon teräsrakenteen ikää huomattavasti.

Milloin on oikea aika maalata peltikatto?

Peltikatto kannattaa maalata, jos edellisestä pesusta on ehtinyt kulua 8-10 vuotta, maalia irtoilee tai hilseilee, katossa on ruostetta, selkeitä naarmuja tai pinnalle on muodostunut likapinta, joka eroittuu selvästi puhtaasta kattomateriaalista.

Miten peltikaton pesu kannattaa tehdä?

Peltikaton pesuun löytyy erilaisia menetelmiä ja useille kohderyhmille on ohjeita. Usein työmenetelmät, joissa käytetään harjaa, pesuainetta ja halpaa painepesuria on tarkoitettu kotikäyttöön, jotta jokainen voisi itse huoltaa kattoa. Nämä eivät tietenkään ole niin tehokkaat ja toimivat menetelmät kuin ammattimaiset toimintatavat ja välineet. Ammattimaisissa painepesureissa tehoa on 200-500 baaria ja pelkästään kova paine irrottaa liat, rasvat ja irtoilevat maalit. Tehokkaalla painepesurilla on turvallista ja luotettavaa pestä peltikatto.

Miten peltikaton maalaus kannattaa tehdä?

Peltikaton maalaus onnistuu siveltimillä ja maaliruiskulla. Jotkin urakoitsijat tekevät vain siveltimillä tai telalla, joka onnistuu helposti ja myös aloittelevilta kesätyöntekijöiltä. Ruiskumaalaus on haastavampaa, mutta ammattilaisen käsissä ruiskulla saa maalattua tasaisemman pinnan paksuudeltaan ja sävyydeltään. Liian paksu maalipinta aiheuttaa usein jo seuraavaan kesään mennessä maalin halkeilemisia. 

Toisin sanoen ammattilaisen tekemänä maalaus ruiskulla on järkevää ja sillä saa vahvan ja siistin pinnan, mutta kuten jo käsiteltiin ruisku vaatii harjoittelua.

Käyttääkö Aallon Maalarit maaliruiskua?

Me käytämme kattojen maalaamiseen pääosin korkeapainemaaliruiskua ja lisäksi maalaamme katon reunapellit ja mahdollisten kattoikkunoiden sekä alakatteiden seinien vierustat siveltimellä. Meillä ruiskumaalauksen tekee vain siihen koulutettu ja osaava työntekijä, jotta laatu saadaan pidettyä korkealla.

Peltikaton maalaukseen sisältyy:

  1. Paikkojen suojaukset ja mahdollisten reikien paikkaukset.
  2. Tarvittaessa katolle kiinnitetään valjaita varten kiinnikkeet (saumakatoille) tai muut vastaavat tilanteen mukaan.
  3. Katon pesu tehokkaalla polttomoottori- tai voimavirtapainepesurilla.
  4. Paikkojen huuhtelut ja siivoukset pesun jäljiltä
  5. Ruosteenpoisto teräsharjalla
  6. Ennen maalausta katon puhallus irtoliasta
  7. Rostex- ruosteenestomaalaus ruostekohtiin
  8. Katon maalaus Nowocoatin peltikattomaalilla. 
  9. Maalauksen viimeistelyt, loppusiivoukset ja tarkastukset
  10. Katonhuoltoraportti ja takuutodistus 

Noudatamme työturvallisuusohjeistuksia huolella, koska alalla on sattunut huomattavasti tapaturmia.